Indtjening over naturværdier

Det har været en beskæmmende oplevelse for en vindmølleentusiast at se en stor svensk virksomhed tromle demokratiet og styrer vores politikere og embedsmænd.

 1. Først udarbejdede svenske Vattenfall urigtigt og løgnagtig visualiseringsmateriale i 2012, som naive politikere troede på. De korrekte viser i dag en atlanterhavsvold med 200 meter høje vandkantsmøller rejst blot 4 km fra kystlinjen.
 2. I koncessionen står der 4-10 km ude, vel at mærke med krav om længst muligt ude!
 3. Så tilbyder det danske folk Vattenfall 3,6 milliarder af vores skattekroner for at sætte møllerne op. Til trods for at man i andre europæiske lande rejser mølleparker uden statstilskud.
 4. Da projektet vakler sænker Vattenfall salgsprisen på en kilowatt fra 1,25kr til 0,60kr for at påvirke processen.
 5. Så lader Energistyrelsen hån om VVM redegørelsen og lader Vattenfall gå i gang. Tiltrods for at redegørelsen har opsætlig virkning som i alle andre byggesager med indsigelser. 650 boligejere har klaget.
 6. Så undlod Vattenfall at oplyse i eBoks at man kunne søge erstatning. At skrive det i Fiskeritidende tangere uetisk opførsel af så stor en virksomhed.
 7. Så oplyses det at man trods overskridelse af klagefristen stadig kan nå det, hvis man har været bortrejst eller der har været kritisk sygdom i familien. Disse mennesker er alligevel blevet afvist som klageberettigede.
 8. Så oplyser Vattenfall at der IKKE vil være lydgener. Til møder, hvor Energistyrelsen er tilstede. Nu viser det sig ved de endelige officielle målinger at lyden stiger fra 6dB til 23,5dB.
 9. Nu foreligger så de korrekte og dybt chokerende visualiseringer, som tydeligvis er langt fra de oprindelige beslutningsbaserede visualiseringer.
 10. Så får Vattenfall en ejendomsmægler til at udtale at hussalget er i top. For at påvirke vurderingskommisionen. Hussalget er gået helt i stå!
 11. Så lover Vattenfall at undgå blinkende rødt lysshow på møllerne, og i stedet sætte radarbaseret lys på, som kun tænder ved fly i nærheden.
 12. Naive lokale politikere er tavse. Ministre er bange. Vores beslutningstagere er handlingslammede overfor vindmøllemafiaen.
 13. Og nu opnår Vattenfall, fuldstændigt planlagt, endnu en gang udsættelse af erstatningssagerne.
 14. Alt i mens de arbejder videre med projektet.
 15. At inddrage lyset fra de over et hundrede år gamle fyrtårne, som vi holder af. Og som stod her da vi flyttede til denne unikke og uberørte rå natur. Det er manipulerende og langt ud over grænsen for etisk markedsføring.

SÅ kom ind i kampen kære politikere. Vis at I vil genvælges. Vis politisk handlekraft og mandsmod til at stille krav til virksomheden Vattenfall, som tydeligvis stiller indtjening over menneskelige og naturmæssige værdier.

Kræv at møllerne stilles længere ud på havet. Mindst 12,5 km. som den nye lovgivning kræver. Hvilket i følge Vattenfall selv vil være en meget lille udgift.

(PS. Men så kan de måske ikke få lov til at stille endnu en række møller op, hvilket kan være deres begrundelse for at ville så tæt på kysten!)

Venlig hilsen

Tommy Wølk